Bowen therapie


Bowen Therapie is een pijnloze, zachte manuele behandelingsmethode die ik uitvoer over dunne kleding of direct op uw huid. Zo wordt uw lichaam geactiveerd om te herstellen van mogelijk een groot aantal klachten.

Zacht met een krachtig effect
Bowen Therapie richt zich op de behandeling van uw hele lichaam inclusief uw specifieke klachten. Deze therapie is een natuurlijke geneeswijze die ervoor zorgt voor balans tussen uw lichaam en geest. Door kleine rolbewegingen met mijn duim en vingers oefen ik druk uit op uw bindweefsel. Bowen Therapie is dé zachte behandelmethode met een langdurig krachtig effect.

 

Het intakegesprek
Eerst bespreek ik samen met u tijdens een intakegesprek uw klachten en medische achtergrond. Op basis hiervan bepaal ik de manier en het aantal behandelingen. Dit is namelijk afhankelijk of uw klacht acuut of juist chronisch is. 

Hoe ziet de behandeling eruit?


In een ontspannen sfeer maak ik kleine, zachte rolbewegingen over uw spieren. Dit kan over dunne kleding heen, maar ook direct op de huid. Na enige tijd krijgt u een moment om te rusten, zodat uw lichaam de mogelijkheid heeft om zelf te herstellen.

Bowen Therapie vindt meestal één keer per week plaats en duurt 30 tot 45 minuten. Het effect van de behandeling werkt drie tot tien dagen door.

Bowen Therapie is dé zachte en krachtige behandelmethode voor iedereen. Bekijk mijn tarieven per massage en maak een afspraak.

Alleen maar voordelen!

 

Bowen Therapie zorgt ervoor dat:

  • uw bloedsomloop en stofwisseling verbetert
  • u een hogere weerstand krijgt
  • uw pijn vermindert
  • u beter slaapt en makkelijker kunt ontspannen
  • u steviger in uw schoenen staat
  • uw lichaam en geest balans vinden

 

Bowen Therapie heeft effect bij

Hoofdpijn, migraine
Rug- en nekpijn
Schouder- en armklachten, frozen shoulder
Tenniselleboog, RSI (CANS)
Whiplash
Sportblessures
Hamstringblessures
Bekkenklachten, SI-klachten
Houdingproblemen
Enkel-, knie- en voetproblemen
Restless legs
Lymfeoedeem
PMS
Darmklachten
Fybromyalgie
Artrose, reuma
Allergieën, hooikoorts
Astma, ademhalingsproblemen
Huilbaby’s
Slaapproblemen
Chronische vermoeidheid
Burn-out en stress