Het fundament voor gezondheid

Samen op zoek naar de echte oorzaak van je klacht

Een persoonlijke en aandachtige zoektocht…

Integrale Orthomoleculaire Therapie


Leefstijl is het fundament voor gezondheid. Alles in het lichaam staat met elkaar in verbinding, de basis hiervan is voeding en ook beweging, slaap, sociale activiteiten, zinvolle bezigheden. De mens is een geheel, we bestaan niet uit losse organen met elk een eigen behandeling. Alles beïnvloed elkaar, waardoor ik breder kijk, dan alleen jouw klacht. Je lichaam is een groot raderwerk, wat elkaar over en weer beïnvloed. Is het niet prachtig dat het zichzelf veelal kan herstellen! Dit zelfherstellend vermogen heeft o.a. pure(biologische) en juiste voeding nodig, met andere alle vitaminen en mineralen, in juiste hoeveelheden en verhoudingen. Maar ook aandacht voor je slaap, bewegen, ontspanning, stress, sociale activiteiten.


Bij de behandeling richt ik mij niet alleen op de klacht, maar op de mens in zijn geheel/holistisch. Lichaam en geest zijn onlosmakend met elkaar verbonden. Het doel is de oorzaak van klachten en ziekten achterhalen en deze te behandelen doormiddel van de juiste voeding (en/of bepaalde voeding weg te laten), lefstijl en waar nodig aanvullende natuurgeneeskundige en/of orthomoleculaire voedingssupplementen. Een uitgebreide intake is belangrijk om zaken goed in kaart te brengen, zowel de huidige klachten en leefstijl, alsmede zaken die in het verleden zijn gebeurt (doorgemaakte ziekten, stressvolle periodes, mogelijk de start van jouw leven). Ook verwijs ik wel mensen door naar een andere hulpverleners, regulier of complementair, mocht ik denken dat dat een betere keus is.

Ik werk niet met groepsconsulten, omdat ik denk dat het altijd een individueel verhaal is. 

Het inzicht, dat voeding een geneeskrachtige werking heeft, is al bij Hippocrates (460-370 v. Chr.) bekend, getuige zijn uitspraak: “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding”. Daarnaast is er aandacht voor invloeden van stressfactoren, beweging, kracht , ontspanning en bioritme. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond, dat verkeerde voedingsgewoonten en leefstijl een rol spelen bij het ontstaan van tal van ziekten, waaronder hart- en vaatziekten, darmproblemen, diabetes en kanker.

MBOG - Wat is Orthomoleculaire Geneeskunde?
from StillMoving on Vimeo.